Agro krediti OTP banke uz papir i ličnu kartu

Biznis u regionu

25.05.2023.

Odobravanje kredita za obrtna sredstva u roku od sat vremena, svođenje potrebne dokumentacije na jedan dokument i ličnu kartu, deo su novina kojima je OTP banka predstavila paletu agro usluga na 90. Međunarodnom sajmu poljoprivrede.

Kako bi što veći broj poljoprivrednika imao pristup ovim pogodnostima, CEO i predsednik Izvršnog odbora OTP banke, Predrag Mihajlović i Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda AP Vojvodina potpisali su Sporazum o saradnji OTP banke i Garancijskog fonda AP Vojvodina.

Zahvaljujući sporazumu, agro-krediti  od sada biće dostupni i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije Vojvodine koji imaju odobrenje od strane Fonda.

Predrag Mihajlović ujedno govorio na konferenciji „Agrodigitalizacija 2023“ .

On je istakao da OTP banka tradicionalo pažnju posvećuje poljoprivrednom sektoru, naročito razvijanju kvalitetnih i inovativnih proizvoda za registrovana poljoprivredna gazdinstva.

-Kao članovi prvog srpskog AgroTech Superklastera imamo priliku da razvijamo inovativna i tehnološki napredna rešenja u poljoprivredi, a sa startapom Agremo razvijamo softversku platformu koja koristi tehnologije veštačke inteligencije i mašinskog učenja za daljinsko osmatranje i analizu primarne poljoprivredne proizvodnje, u svim fazama vegetacije. Time smo prvi put u Srbiji na bankarskom tržištu uveli primenu satelitskih snimaka, kao važnih ulaznih podataka u procesu odobravanja i monitoringa poljoprivrednih kredita. Ponosan sam što smo se time kvalifikovali da krajem ovog meseca u Parizu na Sorboni predstavimo projekat u okviru međunarodnog programa EU i to kao jedina banka koja je od 400 prijavljenih projekata i izabranih među 30 najperspektivnijih, rekaoje Predrag Mihajlović.

OTP banka tradicionalno je prisutna na Međunarodnom sajmu poljoprivrede.

Dejan Mirč, direktor Odeljenja za agro biznis OTP banke, kaže da poljoprivreda u Srbiji ima veliki potencijal i zato banka posebnu pažnju posvećuje ovom sektoru.  

-Kao vodeća banka u Srbiji u agro segmentu, svesni smo kolika mogu biti ulaganja koja su potrebna našim poljoprivrednicima kako bi unapredili poslovanje i bili konkurentni na lokalnom, ali i evropskom tržištu. Iskustva sa terena svedoče da je papirologija najveći izazov i baš zbog toga smo u OTP banci napravili značajan iskorak od standardizovane ponude. Sveli smo potrebnu dokumentaciju na jedan papir i ličnu kartu, kako bismo olakšali proces. Naši agro klijenti imaju u ponudi najširu lepezu bankarskih proizvoda:  od kredita za obrtna sredstva, investicionih kredita za različite namene do onih za kupovinu zemljišta, dozvoljenog minusa, kaže  Mirč. 

Na jubilarnom Poljoprivrednom sajmu, OTP banka je predstavila  jedinstveni agro paket račun koji nudi više usluga po nižoj ceni – dinarski tekući račun, DinaCard debitnu karticu, Mastercard Debit beskontaktnu karticu na zahtev, dostavu izvoda po računu elektronskim putem i na šalteru banke, obaveštenja o svim promenama na računu putem SMS-a i M-bank. 

Kad je reč o dozvoljenom minusu, čak i oni koji nisu klijenti banke mogu ga dobiti u iznosu do 20.000 evra, sa fiksnom kamatnom stopom. Za vlasnike registrovanih poljoprivrednih gazdinstava OTP banka nudi brze kredite za obrtna sredstva do 1.500.000 dinara, na šest ili 12 meseci bez valutnog rizika, sa dinarskom ratom koja je uvek fiksna, uz minimalnu proceduru i brzi rok odobravanja. 

Na raspolaganju su dinarski kredit za obrtna sredstva u iznosu do milion evra,investicioni krediti sa rokom otplate do pet ili 15 godina i grejs periodom do godinu dana. Za njih plaćanje se može vršiti po izboru klijenta – mesečno, kvartalno ili šestomesečno. Čak i u slučaju da klijent želi da na ovaj način refinansira kredit iz druge banke, ova usluga je brza i jednostavna. 

Na štandu OTP banke posebnu pažnju izazvala su rešenja dva startapa Soter Rover i HEMP, koji su bili finalisti ovogodišnjeg Generator ZERO konkursa. 

Ovo je samo dodatno potvrdilo posvećenost sistemskom unapređenju poljoprivrede u Srbiji, ali i borbi protiv klimatskih promena od strane OTP banke.  

OTP banka član je prvog nacionalnog AgTech Superklastera, platforme za višesektorsku saradnju i umrežavanje partnera iz agro i informaciono-komunikacionog sektora. Takođe, projekat Digitalno selo prepoznao je ovu banku kao najadekvatnijeg partnera za razvoj platforme nastale sa ciljem olakšavanja rada poljoprivrednicima. 

OTP banka je deo i REACH projekta zajedno sa svojim partnerom Agremo. Ovim projektom se startapovima i malim i srednjim preduzećima širom Evrope omogućavaju programi inkubacije uz brojne prednosti. 

Kompletnu ponudu OTP banke za poljoprivrednike na linku https://www.otpbanka.rs/poljoprivreda/

Povezani tekstovi

Yettel po Umlaut testu daje najbolji kućni internet

Yettel po Umlaut testu daje najbolji kućni internet

Na poslednjem uporednom merenju nezavisne organizacije Umlaut, Yettel je dobio još jedno priznanje. Osim što je najbolja mobilna mreža na testu, sada je proglašena i za mrežu sa najboljim kućnim internetom.   Umlaut je sproveo nezavisno testiranje na teritoriji Srbije...

MOL otvorio 73. servisnu stanicu u Srbiji

MOL otvorio 73. servisnu stanicu u Srbiji

Vozači na auto-putu Miloš Veliki, u smeru od Beograda ka  Čačku, od danas na raspolaganju imaju još jednu servisnu stanicu. Kompanija MOL Serbia otvorila je novi punkt, kod Uba, čime je broj Mol servisnih stanica u Srbiji stigao do 73.  Tom prilikom najavljeno je i...

Autoservisi u Srbiji prestali da servisiraju klime u kolima

Autoservisi u Srbiji prestali da servisiraju klime u kolima

Serviseri klima na motornim vozilima u Srbiji, ovih dana masovno sklanjaju klima stanice iz autoservisa i prestaju da pružaju uslugu servisiranja klima.  Razlozi zbog kojih se odlučuju na radikalan potez, na početku tople sezone, su brojni, navodi se u saopštenju...

Komentari

0 komentara

Leave a Reply

Rame uz rame sa preduzetnicama koje su mame
Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

Takozvana berza za selidbu pčela sada postoji i u Beču. Ideja je jednostavna: ljudi ili preduzeća koji poseduju veće cvetne površine nude ih onlajn, a pčelari potom sele svoje košnice tamo.  Berza za selidbu pčela trebalo bi da donese prednosti kako...

Preko Animond regionalnog fonda pomoć za crtaće

Preko Animond regionalnog fonda pomoć za crtaće

Prvi regionalni investicioni fond za razvoj animiranih filmova, Animond, pokreće kampanju “Podrži crtaće!” U periodu od 15.04 do 15.05. publici će biti predstavljena četiri kratka animirana filma lokalnih autora koji su u završnim fazama proizvodnje. To znači da im je...

Traži se najbolji neobjavljeni roman na srpskom

Traži se najbolji neobjavljeni roman na srpskom

Izdavačka kuća Booka uz podršku OTP banke raspisala je treći ciklus konkursa za najbolji neobjavljeni roman na srpskom. Zainteresovani mogu do sredine maja da pošalju rukopise, a pobednik će biti proglašen 15.11.2024. Ovo je jedini konkurs tog tipa u Srbiji, a njegovu...

BELDOCS od 22.05 do 29.05.

BELDOCS od 22.05 do 29.05.

Beldocs 17. Međunarodni festival dokumentarnog filma održava se od 22.05. do 29.05. u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji.  I ove godine publiku očekuju premijere i nagrađivani filmovi sa prestižnih svetskih festivala, srpska ostvarenja, i dokumentarci najcenjenijih...

Koji filmovi stižu na 20. festival ZagrebDox

Koji filmovi stižu na 20. festival ZagrebDox

ZagrebDox je prvi put otvorio svoja festivalska vrata 21. veljače 2005. filmom Bijeli dijamant Wernera Herzoga.  Odlični naslovi obilježit će i 20. festival po redu koji počinje 14.04. Više od 1.700 filmskih prijava od kojih su čak 60  hrvatski dokumentarni...

Počinje sezona uskršnjih sajmova

Počinje sezona uskršnjih sajmova

Tradicionalni, bečki uskršnji sajmovi uskoro otvaraju svoje kapije. Brojni štandovi sa uskršnjim ukrasima, umetnički dekorisanim jajima, kulinarski specijaliteti i muzički program čekaju posetioce bazara sve do 31.03. kada ove godine Uskrs obeležavaju vernici...

Share This