Alumil u Srbiju investirao 42 miliona evra

Biznis u regionu

19.09.2023.

Kompanija Alumil, osnovana 1988. godine u Grčkoj, koja se oslanja na tradiciju i znanja porodice Milonas, obeležava 20 godina proizvodnje u Srbiji.

Lider u proizvodnji aluminijumskih profila, uz strogu kontrolu kvaliteta celokupnog proizvodnog procesa ima 400 zaposlenih u ovoj zemlji regiona. Među njima je 20 inženjera i arhitekata.

Klijentima je na usluzi šest prodajno-distributivnih centara i izložbeni salon u Beogradu, a kompanija nudi jedinstvena rešenja, uz inovacije za potrebe ne samo tržišta Srbije već i globalno.

Ulaganja u pogon u Novoj Pazovi

Koliko je važna fabrika u Srbiji za grupu Alumil govore dosadašnja ulaganja u proizvodni pogon u Novoj Pazovi. 

Od proizvodnje u jednoj smeni kompanija je širenjem kapaciteta i instalacijom moderne opreme omogućila rad u tri smene. Zahvaljujući investicijima najpre je dograđena hala površine 7.000 m2 i instalirana druga ekstruziona linija, čime se mogućnost proizvodnje profila udvostručila. 

Dve linij za ekstruziju imaju kapacitet 14.000 tona godišnje.

Dogradnjom nove hale površine 6.000 m2 prošireni su kapaciteti logistike, a 2017. godine uveden je ekološki postupak plastifikacije – „chrome free“.

Novom investicijom od skoro pola miliona evra otvorena je nova linija za termoprekid koja je zamenila dve postojeće, a  2020. uvedene su linije sa automatskim CNC mašinama za CNC obradu i naknadno sečenje profila.

Kupovinom moderne industrijske peći za nitriranje zamenjene su postojeće, a nedavnom investicijom u nove linije za plastifikaciju zaokruženo je dvodecenijsko investiranje od 42 miliona evra u fabriku u Srbiju.

Proizvodnja 70 odsto za izvoz

Iz kompanije ističu da svake godine ulažu kako u proizvodnju, tako i u obuku zaposlenih. 

-U modernom proizvodnom postrojenju koji se prostire na 35.000 m2, uz strogu kontrolu kvaliteta celog proizvodnog procesa, kompanija Alumil omogućava kreiranje vrhunskih proizvoda visoke upotrebne vrednosti. Kontinuirani cilj našeg istraživanja i razvoja je da ponudimo unikatna rešenja, sa inovativnim karakteristikama, koja u potpunosti pokrivaju potrebe naših klijenata, kaže Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer kompanije Alumil YU Industry. 

Alumil u Srbiji, sa blizu 70 odsto proizvodnih kapaciteta, svoje industrijske profile usmerio je izvozu u zemlje EU,  dok sa 30 odsto proizvodnje zadovoljava trenutne potrebe domaćeg tržišta, od kojih su najvećim delom u pitanju arhitektonski profili. 

Kada je u pitanju poslovanje u Srbiji, prisutni su brojni benefiti koje donosi lokalna proizvodnja. Oni se vide kroz skraćivanje lanca snabdevanja, odnosno smanjenje vremena isporuke, čime se povećava efikasnost, ali i lager proizvoda.

Nosilac žiga Čuvarkuća

Alumil je nosilac žiga „Čuvarkuća“, deo projekta „Stvarano u Srbiji” Privredne komore Srbije, a kojim se pruža podrška domaćim proizvodima i proizvođačima, dok se potrošači edukuju o njihovom kvalitetu i domaćem poreklu. 

Slogan kompanije Alumil je: „Gradimo savršenstvo svaki dan”, te je stoga bitno kontinuirano ulaganje. 

Kompanija osluškuje potrebe tržišta i saradnika, koji predstavljaju suštinu aktivnosti kompanije, a sjajan tim zaposlenih u Srbiji uvek je na raspolaganju da odgovori potrebama savremene gradnje kada su u pitanju prozori i vrata od alumunijumskih profila i pronalaženju najkorisnijih rešenja.

Sa više od 30 godina iskustva i 3.000 zaposlenih, Alumil je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou sa proizvodnim linijama najmodernije tehnologije u svojih 12 fabrika u svetu. 

Kompanija Alumil posluje po modelu cirkularne ekonomije i svojim proizvodima od recikliranog aluminijuma kontinuirano unapređuje kvalitet života zajednice u kojoj posluje, što je u skladu sa njenom misijom održivosti.

Povezani tekstovi

Yettel po Umlaut testu daje najbolji kućni internet

Yettel po Umlaut testu daje najbolji kućni internet

Na poslednjem uporednom merenju nezavisne organizacije Umlaut, Yettel je dobio još jedno priznanje. Osim što je najbolja mobilna mreža na testu, sada je proglašena i za mrežu sa najboljim kućnim internetom.   Umlaut je sproveo nezavisno testiranje na teritoriji Srbije...

MOL otvorio 73. servisnu stanicu u Srbiji

MOL otvorio 73. servisnu stanicu u Srbiji

Vozači na auto-putu Miloš Veliki, u smeru od Beograda ka  Čačku, od danas na raspolaganju imaju još jednu servisnu stanicu. Kompanija MOL Serbia otvorila je novi punkt, kod Uba, čime je broj Mol servisnih stanica u Srbiji stigao do 73.  Tom prilikom najavljeno je i...

Autoservisi u Srbiji prestali da servisiraju klime u kolima

Autoservisi u Srbiji prestali da servisiraju klime u kolima

Serviseri klima na motornim vozilima u Srbiji, ovih dana masovno sklanjaju klima stanice iz autoservisa i prestaju da pružaju uslugu servisiranja klima.  Razlozi zbog kojih se odlučuju na radikalan potez, na početku tople sezone, su brojni, navodi se u saopštenju...

Komentari

0 komentara

Leave a Reply

Rame uz rame sa preduzetnicama koje su mame
Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

Takozvana berza za selidbu pčela sada postoji i u Beču. Ideja je jednostavna: ljudi ili preduzeća koji poseduju veće cvetne površine nude ih onlajn, a pčelari potom sele svoje košnice tamo.  Berza za selidbu pčela trebalo bi da donese prednosti kako...

Preko Animond regionalnog fonda pomoć za crtaće

Preko Animond regionalnog fonda pomoć za crtaće

Prvi regionalni investicioni fond za razvoj animiranih filmova, Animond, pokreće kampanju “Podrži crtaće!” U periodu od 15.04 do 15.05. publici će biti predstavljena četiri kratka animirana filma lokalnih autora koji su u završnim fazama proizvodnje. To znači da im je...

Traži se najbolji neobjavljeni roman na srpskom

Traži se najbolji neobjavljeni roman na srpskom

Izdavačka kuća Booka uz podršku OTP banke raspisala je treći ciklus konkursa za najbolji neobjavljeni roman na srpskom. Zainteresovani mogu do sredine maja da pošalju rukopise, a pobednik će biti proglašen 15.11.2024. Ovo je jedini konkurs tog tipa u Srbiji, a njegovu...

BELDOCS od 22.05 do 29.05.

BELDOCS od 22.05 do 29.05.

Beldocs 17. Međunarodni festival dokumentarnog filma održava se od 22.05. do 29.05. u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji.  I ove godine publiku očekuju premijere i nagrađivani filmovi sa prestižnih svetskih festivala, srpska ostvarenja, i dokumentarci najcenjenijih...

Koji filmovi stižu na 20. festival ZagrebDox

Koji filmovi stižu na 20. festival ZagrebDox

ZagrebDox je prvi put otvorio svoja festivalska vrata 21. veljače 2005. filmom Bijeli dijamant Wernera Herzoga.  Odlični naslovi obilježit će i 20. festival po redu koji počinje 14.04. Više od 1.700 filmskih prijava od kojih su čak 60  hrvatski dokumentarni...

Počinje sezona uskršnjih sajmova

Počinje sezona uskršnjih sajmova

Tradicionalni, bečki uskršnji sajmovi uskoro otvaraju svoje kapije. Brojni štandovi sa uskršnjim ukrasima, umetnički dekorisanim jajima, kulinarski specijaliteti i muzički program čekaju posetioce bazara sve do 31.03. kada ove godine Uskrs obeležavaju vernici...

Share This