Forum Rise with SAP za Zapadni Balkan

Biznis u regionu

21.09.2023.

Kompanija SAP održala je u Beogradu godišnji forum za korisnike i partnere iz regiona Zapadnog Balkana.

Na skupu pod nazivom “Rise with SAP” predstavljene su nove tehnologije i ideje zahvaljujući kojima poslovanje postaje održivo, odgovorno i profitabilno. 

Šta nudi Rise with SAP 

Korisnici su na forumu od najeminentnijih SAP eksperata iz Srbije i regiona saznali šta RISE with SAP omogućava.

Radi se o sigurnoj migraciji trenutnih ERP podataka i procesa u Cloud. Svakoj od kompanija će na personalizovan način biti dostupan odgovarajući ERP softver, usluga transformacije, poslovne analitike i ekspertiza partnera kako bi bezbedno poslovanje migrirali na Cloud.

Leadership Foruma izazvao je panel „Build your business case in cloud“ tokom kojeg su predstavnici kompanija Galenika, Sport Vision Group i United Group, koje već koriste SAP Cloud rešenja: SAP S/4HANA Cloud, Customer Data Cloud, CX portfolio razmenili iskustva i pomogli budućim korisnicima da lakše odluče o transformaciji poslovanja. 

Ubrzan proces implementacije 

Svi učesnici panela su se složili da je nekada bilo nazamislivo implementirati SAP rešenja za godinu dana, što je danas slučaj i da im je SAP pomogao da otklone tehničke i organizacione izazove sa kojima su se susretali u poslovanju, te da ne postoji dilema da li preći na Cloud.

Za proces neophodna je samo dobra, interna analiza u kompaniji da se to uradi, šta od rešenja da se integriše i kako. Zaključak je da Cloud donosi pristup svim podacima na jedan klik što pojednostavljuje i ubrzava procese.

RISE with SAP Leadership Forum je prvi veliki događaj posle nekoliko godina. Broj prisutnih i pažnja sa kojom su pratili konferenciju, dokazuje relevantnost tema koje je SAP kao partner za digitalnu transformaciju ponudio. 

U ovakvim vremenima, organizacije se konstantno suočavaju sa promenama – bilo interno ili eksterno, i ponosna sam što vidim korisnike kao što su Galenika, Sport Vision ili United Group da naglašavaju važnost inovacija i orijentisanost na budućnost, kaže Josephin Galla, direktorka SAP za region SEE. 

Josephin Galla, direktorka SAP za region SEE

“Izuzetno mi je drago da smo posle višegodišnje pauze organizovali skup posvećen SAP korisnicima u našoj regiji. Tema ovogodišnjeg skupa je bila RISE with SAP, odnosno ponuda softvera i usluga za prelazak u SAP Cloud koju vidimo kao važan deo strategije naših korisnika, kaže Branislav Sekulović, direktor SAP Zapadni Balkan. 

Podaci su odavno postali izuzetno važni za svaku kompaniju i uspešnost poslovanja zavisi od načina primene podataka sa kojima se raspolaže. Zbog toga je jedna od tema bila stvarna vrednost podataka koje kompanije poseduju i mogućnosti objedinjenja tih podataka radi temeljne analize i donošenja optimalnih poslovnih odluka.  

Održivo poslovanje

Održivost u poslovanju je relevantnija nego ikad. Kompanije su pod pritiskom da budu transparentne sa svojim podacima i procesima. SAP poseduje rešenja za upravljanje održivošću za ESG izveštavanje, klimatske akcije, cirkularnu ekonomiju i društvenu odgovornost.

SAP rešenja za održivost poseduju funkcionalnost i karakteristike specifične za svaku industriju koje kompanijama pomažu da kreiraju održivo poslovanje kroz operacije, iskustva i finansijske uvide u svoje osnovne poslovne procese.

Koliko je ova tema važna pokazuje nedavno istraživanje koje su sproveli Oxford Economics i SAP. 

U istraživanju je učestvovalo više od 2.000 ispitanika pripadnika najvišeg nivoa menadžmenta iz kompanija koje posluju širom sveta. Zajednički je zaključak da je održivost prepoznata kao pokretač efikasnijeg poslovanja, da doprinosi boljoj reputaciji brenda i da korisnici i zaposleni očekuju od kompanija da su posvećene ciljevima održivosti i u krajnjem slučaju održivost je ta koja povećava profit. 

Čak 63 odsto ispitanika je odgovorilo da njihove kompanije već imaju definisan plan kada se govori o održivosti. Taj plan se najčešće fokusira na upravljanje otpadom, emisiju ugljen dioksida i korišćenje energije iz obnovljivih izvora. 

Ono što je ispitanicima izuzetno važno jeste stvaranje bezbednog, raznolikog i inkluzivnog radnog okruženja. Čak 91% ispitanika daje prioritet kompanijama koje zagovaraju različitost i inkluzivno radno okruženje, dok 76 odsto tvrdi da je raznovrsno radno okruženje ključ za uspeh inicijativa za održivost. Ispitanici su se takođe fokusirali na razvoj veština i sposobnosti radnika (89%), većina kaže da u svojim kompanijama praktikuju prekvalifikacije ili mogućnosti za usavršavanje postojećih zaposlenih.

Partneri ovogodišnjeg Rise with SAP Leadership Foruma su bili Axians, B4B, Coming, Eviden, ITBO, M&I Systems Group, Nites, Planetsoft, Sapiens Solutions, Sinfon, Wireless Media.

Povezani tekstovi

Sipaš gorivo i osvojiš Mercedes-Benz CLA 180

Sipaš gorivo i osvojiš Mercedes-Benz CLA 180

U duhu predstojećih novogodišnjih praznika i darivanja, kompanija MOL Serbia i ove godine organizuje nagradnu igru koja traje do 04.01. 2024. Glavna nagrada je Mercedes-Benz CLA 180 koja će biti izvučena 05.01.2024. godine. Svake sedmice učesnici će biti u prilici da...

Vodič protiv spamova na Viberu

Vodič protiv spamova na Viberu

Profesionalni vodič Rakuten Vibera za eliminisanje nepoželjnih poruka u prazničnoj sezoni i insajderski savet kako da odblokirate svoj nalog na Viberovoj platformi. Kretanje kroz nepregledne predele digitalne komunikacije ima svoje izazove, a spam je, nažalost, večita...

Nove avio linije iz CG i BiH u 2024.

Nove avio linije iz CG i BiH u 2024.

Kompanija Ryanair naredne godine za Sarajevo, od kraja trećeg meseca 2024. najavljuje avio linije iz Charleroia, Göteborga, Bergama i Memmingena, kao i letove s londonskog Stansteda. Niskotarifna avio kompanija je jedn od tri (Wizz Air, SunExpress) koje održavaju...

Komentari

0 komentara

Leave a Reply

Rame uz rame sa preduzetnicama koje su mame
Kabare o Jesenjinu iz Srbije u Muzeju u Konstantinovu

Kabare o Jesenjinu iz Srbije u Muzeju u Konstantinovu

Kabare „Jesenjin u vreme zabranjenih letova”  autora Gorana Lazovića, biće izveden sutra na Večernjoj sceni Kulturnog centra „Čukarica” u Beogradu, s početkom od 19.30 h.  Muzičko-poetska priča u čijoj je osnovi poezija Sergeja Jesenjina premijeru je imala...

Pomoći Minji je pomoć svim obolelim od ADSL

Pomoći Minji je pomoć svim obolelim od ADSL

Dvogodišnja Minja Lapčević iz Srbije boluje od deficijencije adenilosukcinatne lijaze (ADSL deficijencija). Devojčica je potencijalno prvi pacijent u svetu koji bi primio gensku terapiju za izuzetno redak metabolički poremećaj. Tim vrhunskih stručnjaka u SAD radi na...

Modeli Superhero uz Mastercard za NURDOR roditeljsku kuću

Modeli Superhero uz Mastercard za NURDOR roditeljsku kuću

Superhero kolekcija ulične mode, četvrta po redu, od čije prodaje prihod ide za izgradnju NURDOR kuće za decu obolelu od malignih bolesti u Srbiji, ove godine inspirisana je ljubavlju.  Projekat su pokrenuli kompanija Mastercard i NURDOR; kolekcija je dostupna na...

FAF otvorio film Lost Country

FAF otvorio film Lost Country

U toku je Festival autorskog filma (FAF), 29. po redu koji traje do 01.12, u Beogradu. Centralne selekcije festivala čine takmičarski i glavni program, dok prateće selekcije, koje poslednjih godina izazivaju veliku pažnju publike, čine: Hrabri Balkan, Bande à part,...

Kako su osnivači irske destilerije radili HR pre tri veka

Kako su osnivači irske destilerije radili HR pre tri veka

Mnogo pre savremenih  HR odeljenja u kompanijama, u destileriji u Irskoj s kraja 18. i početkom 19. veka,  John Jameson, jedan od četvorice “velikih” osnivača, danas svetski poznatog brenda pića, vodio je brigu o zaposlenima. Nekada porodična okupljanja Kako...

Ko pešači do muzeja u Beču zaradi prve art tokene na svetu

Ko pešači do muzeja u Beču zaradi prve art tokene na svetu

Grad Beč pokreće drugu fazu digitalnog istraživačkog projekta sa kulturnim tokenom. Smart city aplikacija podstiče ekološko ponašanje u svakodnevnom životu smanjenjem CO2 i nagrađuje besplatnim kulturnim događajem. Time se u gradu na Dunavu povezuje lepo sa korisnim –...

Slavimir Stojanović Futro drži besplatni webinar

Slavimir Stojanović Futro drži besplatni webinar

Da li kreativnost stičemo rođenjem ili se uči i razvija; kako kreativne veštine možemo preneti u svakodnevni život i izgraditi svoj profesionalni put - neke su od tema koje će se obrađivati na besplatnom webinaru Coca-Cola podrška mladima.  Webinar se održava ...

Share This