Najčešći uzrok diskriminacije na radnom mestu u Srbiji je…

Biznis u regionu

07.04.2023.

Raznolikost, jednakost i inkluzija u poslovnom okruženju (diversity, equity, and inclusion – DEI) izuzetno su aktuelne teme te je ovogodišnja anketa PR agencije Chapter 4 posvećena ovim vrednostima. 

Anketa je sprovedena je od 01. do 15.03. i učestvovalo  je više od 200 ispitanika iz korporativnog sektora, medija i preduzetništva, iz većih gradova Srbije. 

Zaposleni se i danas u velikoj meri susreću sa nejednakim tretamanom po različitim osnovama, pri čemu ne iznenađuje da je polna diskriminacija najzastupljenija. Stoga je neophodno sistemski raditi na podizanju svesti o raznolikosti, jednakosti i inkluziji, ukoliko želimo pravednije društvo i jednake šanse. 

Koliko su zastupljene DEI vrednosti?

Dve trećine učesnika u anketi (64 odsto) kaže da je na njihovom radnom mestu zastupljena jednakost, odnosno da svaki pojedinac ima isti status, ne biva diskriminisan na osnovu bilo koje vrste različitosti i ima fer tretman, pristup i jednake mogućnosti za napredak. Nešto više od jedne trećine anketiranih smatra da se na njihovom radnom mestu ne primenjuje princip jednakosti. 

Nešto manji procenat anketiranih (58 odsto) smatra da je na njihovom radnom mestu zastupljena različitost i da se uvažava i poštuje sve ono što ljude čini drugačijim. 

Međutim, kada je reč o inkluziji, dakle, o uključenosti i osnaživanju različitih grupa i njihovoj integraciji u poslovno okruženje, taj procenat značajno opada: tek 42 odsto anketiranih prepoznalo je inkluziju u radnom okruženju.

Gotovo 98 odsto ispitanika smatra da su jednakost, različitost i inkluzija na radnom mestu izuzetno značajni, iako je skoro tri četvrtine (71%) prisustvovalo situaciji u poslovnom okruženju kada su ovi principi bili narušeni. 

Žene najčešće diskriminisane

Najzastupljeni vid diskriminacije kojoj su učesnici ankete prisustvovali, ili su je doživeli, jeste na osnovu pola (58 odsto). U velikoj meri je zastupljena i diskriminacija po osnovu fizičkog izgleda (43 odsto). Slede starosna (27 odsto) i diskriminacija na bazi političkog opredeljenja (21 odsto). Tek nešto više od jedne četvrtine učesnika ankete kaže da nikada na svom radnom nije doživelo diskriminaciju ili prisustvovalo takvoj situaciji.

Rezultati ankete govore da kod poslodavaca u Srbiji postoji nejednak tretman, najviše prema ženama, u smislu da su manje plaćene, manje ih je u menadžmentu i sporije napreduju. To smatra 80 odsto anketiranih, dok čak njih 60 odsto kaže da su žene diskriminisane i po osnovu bračnog statusa. 

Osobe sa invaliditetom takođe se, u velikoj meri, suočavaju sa diskriminacijom, smatra 41 odsto anketiranih, a nejednak tretman u velikoj meri postoji i prema starijim osobama pri zapošljavanju i napredovanju (70 odsto), dok se mlađe osobe u znatno manjoj meri susreću sa tim, smatra 18 odsto učesnika ankete. 

Ipak, postoje i pozitivni primeri. Iste mogućnosti, bez obzira na etničku, rasnu ili nacionalnu pripadnost najčešći je pozitivan primer poštovanja različitosti i inkluzije u poslovnom okruženju učesnika ankete, dok neki od ispitanika kao primere iz svog poslovnog okruženja navode i jednako plaćene pozicije, kao i iste mogućnosti za napredovanje muškaraca i žena. 

Sistemski rad neophodan

Kada se sagledaju rezultati ankete i mišljenja ispitanika, zaključak je da je svest o važnosti uvažavanja raznolikosti, jednakosti i inkluzije na veoma visokom nivou, a veliki broj ispitanika prepoznaje jasne korake za podizanje svesti o raznolikosti, jednakim mogućnostima i inkluziji. 

Da bi se to postiglo, ispitanici kao neophodne mere navode intenzivne obuke za lidere i menadžment, raznolikost timova, kao i uvođenje DEI politike u kompanije ili ojačavanje postojećih DEI vrednosti obukama za sve zaposlene, a bitnim smatraju i naglašavanje poslovnih razloga za raznolikost i inkluziju, kao i povećanje svesti o različitosti unutar i među grupama. 

Chapter 4 PR je kompanija za odnose s javnošću i deo istoimene grupacije koja posluje širom Centralne i Jugoistočne Evrope, kao ekskluzivni predstavnik vodeće svetske komunikacijske mreže – Burson Cohn & Wolfe.

Klijentima pruža savetovanje, razvoj i realizaciju komunikacijskih planova koji podrazumevaju spektar različitih usluga fokusiranih na njihove ciljne grupe. Chapter 4 PR tim poseduje bogato iskustvo u korporativnoj komunikaciji i finansijskom PR-u, u oblastima robe široke potrošnje, informacionih tehnologija i farmacije, u upravljanju kriznim situacijama i komunikaciji promena, kao i u posebnim komunikacijskim treninzima, digitalnim i kreativnim projektima. Tim agencije čine stručnjaci sa bogatim komunikacijskim i poslovnim iskustvom koji na profesionalan, etičan i inovativan način obezbeđuju najviši kvalitet podrške u internoj i eksternoj komunikaciji klijenata.

Foto R.Gonzalez /Unsplash

Povezani tekstovi

Yettel po Umlaut testu daje najbolji kućni internet

Yettel po Umlaut testu daje najbolji kućni internet

Na poslednjem uporednom merenju nezavisne organizacije Umlaut, Yettel je dobio još jedno priznanje. Osim što je najbolja mobilna mreža na testu, sada je proglašena i za mrežu sa najboljim kućnim internetom.   Umlaut je sproveo nezavisno testiranje na teritoriji Srbije...

MOL otvorio 73. servisnu stanicu u Srbiji

MOL otvorio 73. servisnu stanicu u Srbiji

Vozači na auto-putu Miloš Veliki, u smeru od Beograda ka  Čačku, od danas na raspolaganju imaju još jednu servisnu stanicu. Kompanija MOL Serbia otvorila je novi punkt, kod Uba, čime je broj Mol servisnih stanica u Srbiji stigao do 73.  Tom prilikom najavljeno je i...

Autoservisi u Srbiji prestali da servisiraju klime u kolima

Autoservisi u Srbiji prestali da servisiraju klime u kolima

Serviseri klima na motornim vozilima u Srbiji, ovih dana masovno sklanjaju klima stanice iz autoservisa i prestaju da pružaju uslugu servisiranja klima.  Razlozi zbog kojih se odlučuju na radikalan potez, na početku tople sezone, su brojni, navodi se u saopštenju...

Komentari

0 komentara

Leave a Reply

Rame uz rame sa preduzetnicama koje su mame
Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

Takozvana berza za selidbu pčela sada postoji i u Beču. Ideja je jednostavna: ljudi ili preduzeća koji poseduju veće cvetne površine nude ih onlajn, a pčelari potom sele svoje košnice tamo.  Berza za selidbu pčela trebalo bi da donese prednosti kako...

Preko Animond regionalnog fonda pomoć za crtaće

Preko Animond regionalnog fonda pomoć za crtaće

Prvi regionalni investicioni fond za razvoj animiranih filmova, Animond, pokreće kampanju “Podrži crtaće!” U periodu od 15.04 do 15.05. publici će biti predstavljena četiri kratka animirana filma lokalnih autora koji su u završnim fazama proizvodnje. To znači da im je...

Traži se najbolji neobjavljeni roman na srpskom

Traži se najbolji neobjavljeni roman na srpskom

Izdavačka kuća Booka uz podršku OTP banke raspisala je treći ciklus konkursa za najbolji neobjavljeni roman na srpskom. Zainteresovani mogu do sredine maja da pošalju rukopise, a pobednik će biti proglašen 15.11.2024. Ovo je jedini konkurs tog tipa u Srbiji, a njegovu...

BELDOCS od 22.05 do 29.05.

BELDOCS od 22.05 do 29.05.

Beldocs 17. Međunarodni festival dokumentarnog filma održava se od 22.05. do 29.05. u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji.  I ove godine publiku očekuju premijere i nagrađivani filmovi sa prestižnih svetskih festivala, srpska ostvarenja, i dokumentarci najcenjenijih...

Koji filmovi stižu na 20. festival ZagrebDox

Koji filmovi stižu na 20. festival ZagrebDox

ZagrebDox je prvi put otvorio svoja festivalska vrata 21. veljače 2005. filmom Bijeli dijamant Wernera Herzoga.  Odlični naslovi obilježit će i 20. festival po redu koji počinje 14.04. Više od 1.700 filmskih prijava od kojih su čak 60  hrvatski dokumentarni...

Počinje sezona uskršnjih sajmova

Počinje sezona uskršnjih sajmova

Tradicionalni, bečki uskršnji sajmovi uskoro otvaraju svoje kapije. Brojni štandovi sa uskršnjim ukrasima, umetnički dekorisanim jajima, kulinarski specijaliteti i muzički program čekaju posetioce bazara sve do 31.03. kada ove godine Uskrs obeležavaju vernici...

Share This