Cena šlepanja raste u Grčkoj, u regionu problem radna snaga

Biznis u regionu

21.07.2022.

Intenzitet ‘letnjeg’ drumskog saobraćaja, posle dve pandemijske godine i uprkos krizi u Ukrajini, u regionu je pojačan. 

Na putevima ka morskim i kontinentalnim destinacijama za odmor puno je automobila. Dolazi do kvarova na vozilima pa je izraženija potreba za šlep službama i mobilnim serviserima. 

Vladimir Šijaković je napustio oblast finansija gde je do 2015. uspešno radio i počeo da razvija startup aplikaciju za pomoć na putu Vozzi. Danas je platforma prepoznata u regionu kao vodeći digitalni pomoćnik na putu. 

Povezuje vozače sa pružaocima pomoći na putu, šlep službama, uz ponudu dodatnih usluga u vezi sa automobilom u partnerskim servisima.

Imaju više od 250.000 korisnika u Srbiji, pokrivaju 12 zemalja, države ex-yu prostora i mrežu partnera u Grčkoj, Albaniji, Bugarskoj, Rumuniji i Madjarskoj, Turskoj, zemljama Zapadne Evrope. 

Vladimir Šijaković , napustio oblast finansija i razvio aplikaciju za digitalizaciju službe pomoći na putu

Trenutno uspostavljaju mrežu servisa na teritorijama Češke, Slovačke i Poljske. Od početka ove godine među korisnicima srpske aplikacije jesu i vozači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije. Vozzi je 2022. otvorio zvanične kancelarije u Bugarskoj, Rumuniji i Madjarskoj.

Da li su poskupele cene šlep službi zbog energetske krize?

Trenutno Vozzi Platforma pokriva 12 zemalja i pratimo dešavanja. Najveći rast cena usluga šlepa je u Grčkoj. 

Ako zanemarimo cenu goriva, veći problem je problem radnika. Kao i u ostalim sektorima, nedostatak ljudi koji profesionalno rade je veliki. Uprkos tome, pronalazimo kvalitetne servise pa smo uveli u okviru pretplata dodatno pokriće za EU pakete – popravku u partnerskim mehaničarskim servisima, u vrednosti do 400 evra.

To znači da ukoliko se korisniku Vozzi paketa desi kvar na automobilu, osim šlep službe, servisni partner će uraditi i dijagnostiku kvara. Učinićemo sve da se automobil popravi u servisu u roku do 72 h, sa pokrićem rezervnih delova i mehaničarskih usluga do tog iznosa.

Da li je povećan obim putovanja ovih dana?

Da, svakako. Svi znamo da je prethodnih godina bilo ograničenja. Zapažamo kroz rast platforme koji je u ovoj godini više od 300 procenata mesečno, što je dovoljno ilustrativno.  

Zbog kojih kvarova se najčešće aktivira aplikacija?

Krajem septembra planiramo da uradimo analizu servisa pa ćemo precizno za javnost sumirati „boljke“ automobila koji voze vozači Srbije.

Ono što smo do sada detektovali jeste da su najčešći uzroci prinudnog zaustavljanja automobila: alternator/ akumulator; pneumatici; radijator/hladnjak. 

Šta Vozzi aplikacija nudi? 

Sve što je potrebno, obavljate u aplikaciji. Pretplaćujete se na neki od paketa pomoći na putu putem platnih kartica ili uplatnice koju sistem generiše. Zahtev za pomoć na putu se šalje preko aplikacije u svega tri klika. 

Korisnici odabirom jednog od tri paketa (VOZZi RS, VOZZi Evropa, VOZZi Evropa Max ) imaju mogućnost za korišćenje usluge putem aplikacije bilo da se nalaze u zemlji, regionu ili Evropi. Usluga se odnosi i na evropska ostvra, i celu Tursku.

Naši paketi pomoći na putu vezuju se za lice, ne za automobil. Tako da jednu od usluga paketa možete iskoristiti i ukoliko ste suvozač ili jedan od putnika u autmobilu.

Prilikom traženja asistencije, aplikacija u realnom vremenu obaveštava najbliže Vozzi partnere (šleperiste i servisere), daje im neophodne informacije, nakon čega prvi slobodan partner kontaktira korisnika aplikacije i dolazi na intervenciju.

Sistem nudi kraće vreme reakcije, u odnosu na tradicionalne usluge, i u realnom vremenu prikazuje dolazak kamiona/partnera za pomoć na putu na lokaciju gde ste neplanirano stali.

To znači da vi nemate svoja vozila za šlepanje? 

Tako je. To su naši partneri. Da pojasnim izraz „VOZZi mreža“. Kao inovativna kompanija, postavili smo određene standarde prilikom odabira partnera. Svaki je registrovan za svoju delatnost, imamo potpisane ugovore, obaveze i poštovanje standarda. Mi smo prva kompanija u Srbiji koja edukovala i postavila standard za šlep motora uz video materijal.  

Uvodimo mnogo novina za partnere, a najveća je da smo smanjili vreme dolaska partnera na lokaciju korisnika kroz Vozzi Partner aplikaciju. 

Za zemlje van regiona, kao što su Austrija, Nemačka, Italija, Španija, Francuska koristimo mrežu partnera kroz zajedničku saradnju.

I koji paketi su najtraženiji? 

Od tri paketa koje trenutno imamo u ponudi, VOZZi RS, VOZZi EU i VOZZi EU MAX, najprodavaniji je drugi. Smatramo da smo napravili pravi premium paket po pristupačnoj ceni za 12 meseci pokrića i korisnici su zadovoljni.

Najveći broj korisnika kupuje pakete putem mobilne aplikacija, ali naš pristup je da budemo prisutni tamo gde su i korisnici. Pa smo dostupni u objektima retail partnera: tehničkih pregleda, auto servisa i agencija , više od  300 prodajnih mesta u Srbiji. I oni su digitalizovani, sve je umreženo kroz jedan sistem, tako da korisnici mogu u ovim lokalima obaviti kupovinu na licu mesta.

Napominjem da je obavezna registracija na aplikaciju, ali proces kupovine je omogućen i na fizičkim mestima.

Takođe, uz svaki kupljeni paket, korisnik dobija pokon paket koji može pokloniti prijatelju u roku od 30 dana od momenta kupovine.

Početkom ovog meseca potpisali smo strateški ugovor sa kompanijom NIS. Od sada svi korisnici kartica ‘Sa Nama Na putu’ prilikom kupovine Vozzi paketa dobijaju bonus poene na tim karticama za gorivo. Već stižu pozitivni komentari.  

Dok u saradnji sa Grawe osiguranjem nudimo specijalno kreirano putno zdravstveno osiguranje. 

Planovi za dalje?

Za narednu godinu fokus nam je otvaranje  Poljske, Češke, Slovačke i Benelux region. Dalji razvoj, za 2024. obuhvata sa jedne strane i Tursku, a sa druge strane Francusku, Španiju i Portugaliju.

Benefiti VOZZi App

 • Paket je vezan za lice a ne vozilo bez obzira da li ste vozač, putnik, vlasnik vozila ili ne. 
 • Nema ograničenja za starost vozila.
 • Koristeći App, korisnik uživo pratite dolazak ekipe pomoći na ekranu telefona. 
 • Nije potrebno da detaljno objašnjavate gde ste jer sistem šalje geopoziciju Vozzi partneru. 
 • Paket čija je teritorijalna pokrivenost Evropa (VOZZi EU) pokriva usluge i u Srbiji.
 • Pokrivena su i ostrva, trajekti.
 • Pokrivaju pomoć na putu za motocikle. Platforma povezuje korisnika sa partnerom koji ima adekvatnu opremu za prevoz motocikala.  
 • Paket VOZZi EU MAX pokriva celu teritoriju Turske. 
 • Vozzi obezbeđuje plaćenu popavku vozila do 400 eura u inostranstvu. Kako se naši korisnici ne bi vraćali šlepom u Srbiju omogućava popravku vozila u inostranstvu i povratak korisnika kući svojim kolima.  
 • Ima direktne partnere u Srbiji sa Kosovom, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, Bugarskoj, Ruminiji, Mađarskoj i Albaniji.

Povezani tekstovi

Kristina Čubrilo: Dobra energija i znanje-ključ za sva vrata

Kristina Čubrilo: Dobra energija i znanje-ključ za sva vrata

Generacije rođene devedesetih, kada je savremeni PR-u tek postajao deo poslovnog miljea Srbije i regiona, danas imaju pozamašno iskustvo. Kristina Čubrilo, iz Beograda vrlo namerno i vrlo rano, pre desetak godina, uskočila je u "voz" kreiranja poruka i odnosa s...

Komentari

1 Komentar

 1. Stefan

  Informativan tekst o korisnoj aplikaciji. Dobro je što ste pisali o ovome jer mnogi ne znaju da je tako nešto dostupno.

  Odgovori

Leave a Reply

Rame uz rame sa preduzetnicama koje su mame
Skoplje je Evropska prestonica kulture 2028.

Skoplje je Evropska prestonica kulture 2028.

Predsedavajući Ekspertske komisije za evropske prestonice kulture saopštio je da je glavni grad Severne Makedonije -Skopje preporučen za titulu Evropske prestonice kulture 2028. godine. Protivkandidat Skoplju bila je Budva, Crna Gora, iz kategorije gradova koji bi da...

Forum Rise with SAP za Zapadni Balkan

Forum Rise with SAP za Zapadni Balkan

Kompanija SAP održala je u Beogradu godišnji forum za korisnike i partnere iz regiona Zapadnog Balkana. Na skupu pod nazivom “Rise with SAP” predstavljene su nove tehnologije i ideje zahvaljujući kojima poslovanje postaje održivo, odgovorno i profitabilno.  Šta...

Spomenici Jugoslavije na izložbi u Beču

Spomenici Jugoslavije na izložbi u Beču

Izložba proširene realnosti posvećena spomenicima antifašističkom otporu u ex Jugoslaviji biće otvorena je u unutrašnjem dvorištu „7“ Muzejske četvtri u Beču. Kreatori projekta Melani Holaus i Kristof Lamerhuber na umetnički način obrađuju mesta sećanja na...

Umetnici regiona u galeriji Aleksić u Kragujevcu 

Umetnici regiona u galeriji Aleksić u Kragujevcu 

Izložba Davora Dmitrovića “Priče za malu decu” otvara se u subotu 16.09, u Aleksić galeriji u Kragujevcu. Davor Dmitrović je slikar mlađe generacije, koji je završio zagrebačku Akademiju likovnih umjetnosti, a trenutno je na doktorskim studijama na Kineskoj umetničkoj...

Niko neće da otvori kafić na Titovom brodu Galeb

Niko neće da otvori kafić na Titovom brodu Galeb

Više puta je remontovan. Služio je za prevoz voća, vojnika u Drugom svetskom ratu, bio je ploveća rezidencija maršala Tita, menjao zastave više država, a sada je brod Galeb na vezu u Rijeci.  Zaštićeno je kulturno dobro Hrvatske ali nije interesantno...

Gosti Art Zagreba iz Koreje, Mađarske, Turske

Gosti Art Zagreba iz Koreje, Mađarske, Turske

Sajam umjetnina Art Zagreb, šestu godinu zaredom postaje jedinstveno mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti. Otvara se 26.09. na novoj lokaciji- Zagrebačkom velesajmu (paviljon 7), a istovremeno će...

Strip crtači dolaze u Herceg Novi

Strip crtači dolaze u Herceg Novi

Hercegnovski strip festivala (HSF) 17. po redu, održava se od 01.do 06. 09. na više lokacija u Herceg Novom i Tivtu,Crna Gora. Bogat šestodnevni program sadrži brojne izložbe, crtanje za fanove, radionice za sve uzraste, prezentacije i predavanja,i prateći muzički...

Premijera tri brenda iz Hrvatske na 10. ZGDW

Premijera tri brenda iz Hrvatske na 10. ZGDW

Najveći hrvatski festival posvećen dizajnu, Zagreb Design Week (ZGDW) ove godine proslavlja jubilej - deseti rođendan.  Organizatori najvećeg izdanje festivala, do sada, najavljuju bogat program, na novoj središnjoj lokaciji - Zagrebačkom velesajmu. ZGDW...

Da li dolazite na Ponta Lopud Jazz festival 

Da li dolazite na Ponta Lopud Jazz festival 

Od 31. 08. do 2.09. na Lopudu će se održati Ponta Lopud Jazz festival, a osim što će jazz profesionalci u inspirativnom okruženju mira i nesvakidašnje ljepote otoka Lopuda sudjelovati u razgovorima o glazbenoj industriji s nekim od najvećih jazz glazbenika iz cijelog...

Share This